Оn page SEO одит и оптимизация:

Пълен гайд за вътрешна оптимизация на сайт

Какво е On-page SEO?

On page оптимизацията на страница или вътрешната оптимизация на сайт е част от оптимизацията за търсещи машини и както подсказва името, която обхваща всички действия, които могат да бъдат извършени на дадена страница за подобряване производителността и трафика на сайта.

SEO одит на он пейдж проследява именно това дали са налице множество благоприятни за Гугъл и потребителите фактори по вашата страница

Това са въпроси, които засягат всяка страница поотделно, а не сайта като цяло.

В този гайд ще разгледаме кои са елементите на вашия сайт в on page частта, които може да подобрите, за да позволите на търсачките да разберат по-добре за какво е вшия сайт:

Ето ги и тях:

1. HTML тагове в SEO:

HTML таговете се използват за структуриране на съдържанието на сайта ви, като чрез това помагат на роботите на търсачките и хората да го разберат.

Най-важните HTML тагове за SEO включват мета таговете, използвани в SEO – Title Tag, атрибута на Meta Description, атрибута на Meta robotx и заглавията – H1, H2.

Title tag (Тайтъл тагове )

Title таговете са най-важните маркери, които трябва да се имат предвид, когато се одитира съдържанието за on page (вътрешна) оптимизация.

Първоначално, таговете на заглавията са разработени, за да озаглавяват прозорците в браузъра. Понастоящем, те пак извършват тази функция, но представляват и едни от малкото тагове, които се виждат от вашата аудитория при намиране на страница от сайта ви.

Тайтъл таг
Title tag

Тайтъл таговете имат огромно значение за класирането на страниците и показването на резултатите от търсачките.

Ето и най-добрите практики по отношение на оn page оптимизацията:

– Включете най-важната ключова дума или думи, които смятате, че потребителят ще търси и пише в търсачката. Но не прекалявайте със струпване на ключови фрази в тайтъла, за да не доведе до наказание от Гугъл. (дори думи, които се появяват след като бъдат визуално прекъснати, поради дължината си в title тага, имат значение за класирането).

-Все пак добре е да не бъдат прекалено дълги title таговете (това каква част от тях ще се вижда зависи и от устройството, което използва потребителят) Но в повечето случаи е добре дължината да бъде до около 50 символа. Това ще позволи на вашия title tag да се появява правилно.

-За предпочитане добавяйте longtail фрази или дълги фрази (например вместо „добавки“ – напишете „хранителни добавки за мускулна маса“, тъй като това ще доведе до по-добра успеваемост в класирането.

В одита на on page трябва да сте сигурни, че:

-всяка страница има уникален title tag

-първите 50/60 знака от заглавието дават ясна индикация за какво точно е страницата.

-Отделните тайтъли на страниците трябва да се открояват по конкретна тема и да съдържат брандирани фрази в края – като кратък лозунг на уебсайта или името на сайта ви.

Например: „Защо да използваме eргономични столове? – Ergomebeli.com“

Бонус идея: Можете да включите номера си в тайтъл тага. Някои може и да не са съгласни с това, но смятам, че включването на телефонният номер в title-a помага на посетителите да предприемат директни действия! Това също прави сайта ви по-професионален и легитимен в очите на търсачките.

Разбира се винаги можете да изпробвате тази техника и сами и да споделите в коментарите какво мислите.

Meta description (мета описание)

Каво е meta desciption или мета описание?

Това e oписанието, което визуално се показва за вашата страница в Гугъл, взето от атрибута meta description.

Meta description

Може да използвате умело мета описанието, за да представите обобщено съдържанието си.

Защо мета таговете са важни?
-те са като кратко описание на вашия сайт и указват какво точно съдържание да очаква потребителя, когато кликне на сайта

-макар да нямат пряко влияние върху класирането, добре направените мета тагове увеличават честотата на кликванията в SERP, коeто е фактор за класиране.

Тъй като Google се опитва да приспособи описанията на страниците към заявките за търсене, описанието, което се показва в SERP, може да варира за всеки термин за търсене.

Когато не използвате мета описание, Google най-често показва най-свързаното изречение от съдържанието на страницата. Но то не е винаги и най-подходящо за страницата ви. Затова след анализ на вътрешна оптимизация се наблюдава какви мета дескрипшъни предлага Гугъл и се анализира дали е необходимо да се настроят собствени мета описания.

Ето най-добрите практики:

-поставете персонализиранo и уникалno мета описание. В противен случай търсачките ще показват най-вероятно първите изречения от съдържанието ви или отделни разхвърлени пасажи от текста.

Meta опипсание
Липса на мета описание
Лошо мета описание

-стремете се дължината на мета описанието да бъде между 70 и 150 символа. Но това може да бъде различно, тъй като Гугъл еволюира постоянно. Например през 2018 Гугъл приемаше мета описания до 320 знака.

-не прекалявайте с ключовите думи

-включете ключова дума колкото с може по-рано

Следва да проверите в анализа на on-page:

-дали всички страници имат мета описание

-дали има стереотипни и дублиращи се мета описания

-дали нямате прекалено кратки или прекалено дълги мета описания

2. Заглавия (Headings) в on-page

Заглавията и тайтълите на съдържанието са част от вътрешната оптимизация и помагат на ботовете на търсачките да се ориентират по-лесно в него, като използват структурата на съдържанието на страницата.

Това са H1, h2, h3 и тн. Те са част от кода, но са много важни и ето какво представляват:

H1

Някои препоръки:

-поставете уникални H заглавия на всяка страница

-без да прибягвате до безразборно поставяне на ключови думи, включете ключови и сродни думи във вашето H1, за да помогне на Google да установи темата на съдържанието ви. Можете да сложите ключови думи и във вашето H2 и H3, но е добре да ги разнообразите и с LSI ключови думи, различни от основната ключова дума в title tag-а

-преди беше важно да се използва само един H1 на страница, но в момента това не е изискване. H1 често се използва в тайтъла на съдържанието на страницата ви, но не е задължително да е същото като тайтъла.

Търсачките четат съдържанието отгоре надолу. Затова е хубаво и тематичното, свързаното съдържание да се спомене в горната част на страницата

3. Дължина на текста

Дълго се дискутира коя е подходящата дължина за съдържанието по отношение на on page SEO оптимизацията на сайта. Понастоящем, се приемат за препоръчителни по-дългите статии, защото по вероятност включват повече ключови думи и потребителят би могъл да намери повече за нещата, които го интересуват.

Какъвто и да е въпросът за дължината на статиите, важно е да давате полезно съдържание за потребителите си и то да изглежда добре структурирано и да бъде поднесено на разбираем език.

Ето и някои допълнителни съвети за съдържанието ви:

-Не пишете прекалено сложни и дъги изречения само за да натрупвате повече съдържание

-проучете други блогове и сайтове за това как те структурират съдържанието си и особено тези, които вие харесвате и след това го сравнете с вашето. Експериментирайте с нови идеи и наблюдавайте как те влияят на сайта ви.

4. Дублирано съдържание

Важен момент в onpage seo оптимизацията е да се следи за наличие на дублирано съдържание в сайта.

Какво е дублирано съдържание?

Дублираното съдържание е текст на страницата, който се показва еднакво на различни URL адреси.

29% от сайтовете имат проблеми с дублираното съдържание

Това може да се случи на две различни страници, когато:

– използвате повторно стандартен текст като за заглавия, title на заглавия, така и за мета описания, като по този начин правите снипетите (това, което Google показва за вас) на различни страници да изглеждат еднакви, дори и страниците да не са.

-имате две идентични версии на страница поради тестови причини

-когато ваша страница прилича на страница от друг сайт

-когато имате 2 подобни страници за почти един и същи продукт. В този случай единствената разлика може да бъде посочена в заглавието на продукта.

Понякога има опасност вашия CMS (например WordPress ) също да създаде дублирано съдържание, като адресира една и съща страница по няколко начина. Съответно това също трябва да се провери във вашия On page SEO.

Помнете, че трябва да покажете на Гугъл кой точно адрес да индексира. Индексирането на няколко url адреса, които водят до едно и съща страница също не влияе благотворно например:

https://www.example.com/kontacts/

https://www.example.com/kontacts?utm=my_parameter/

Това ще накара страниците да се конкурират един с друга за класиране на резултати от търсене и кликовете на потребителите. Индексирането на два или повече url адреса към една страница ще намали позицията на всичките тези страници в резултатите от търсенето в сравнение с позицията, която можете да печелите с уникален и единичен url адрес.

Има вероятност и за обратната ситуация

В случай на дублиращи се елементи в URL адреси, които водят до различни страници, това, което е добре да се направи е да модифицирате дублираните елементи, за да ги направите уникални.

Какво да правим, когато една и съща страница има няколко URL адреса?

Когато имате дублирано съдържание поради факта, че една страница има няколко URL адреса, най-добрата on page SEO стратегия е да информирате търсачките кой URL е правилният и кои са допълнително сочещите към тази страница URL адреси.

Това може да се направи с помощта на <link rel = ”canonical”> тагът в хедъра (както е обяснено в предишната ми статия за технически одит на сайт). Този таг трябва да посочи от всички URL адреси, този, които водят към една страница – главната която искате да индексирате.

Така:

-Всички страници с няколко URL адреса имат каноничен URL адрес.

-Всички URL адреси, които сочат към една и съща страница, притежават същия каноничен URL адрес.

Какво да правим, ако сайтът ни е на повече от един език?

Преди да предприемете своята on page оптимизация на сайта трябва най-напред да сте наясно дали сайта, на който ще я прилагате, използва повече от един език. Ако да, тогава ни е необходим тага – мета’hreflang’.

Какво е мета “hreflang”?

Meta “hreflang” се използва, за да сигнализира на Гугъл кой език се използва на страницата.

Защо е важен meta hreflang при международни сайтове?

Ако имате съдържание на различни езици на сайта си, трябва да се уверите, че подходящата страница се предлага на търсещия в зависимост от езика, който използва.

Резултатите ще бъдат представени в зависимост от местоположението на съответния потребител.

Така например италианските страници с hreflang =it ще бъдат показвани на IP адреси в италиано-говорящи страни.

Ако желаете да разграничите 2 отделни езикови версии на сайта си, можете да го направите по следния начин, като поставите тези тагове в head частта (преди да се затвори <head>):

<link rel=’alternate’ hreflang =”en” href=https://www.vashia.sait.com/en/’>
<link rel=’alternate’ hreflang =”it” href=https://www.vashia.sait.com/it/’>

Ако това не се направи има опасност Google да възприеме някои страници за дублирани или да показва например на българите небългарско съдържание.

5. Качествено съдържание

Какво представлява качеството на съдържанието?

Към качествено съдържание отнасяте всяко публикувано съдържание, в което се наблюдава неговата дължина, авторитетност и информативна стойност. Важно е да се убедите, че съдържанието е достатъчно добро за линк билдинг изграждане, което ще подпомогне оптимизацията ви.

Защо има значение това за вас?

Съдържание, което е добре написано и правилно оптимизирано, ще се индексира по-бързо и ще се класира по-добре в търсачките.

Съдържание, което е кратко или е препълнено с ключови думи, няма да има успех в търсенето и рискува дори да бъде наказано или деиндексирано.

Ако сте възложили писането на контента на външен изпълнител, проверете дали съдържанието не е вече публикувано някъде. Можете да копирате линка на страницата ви в Copyscape или да поставите цял параграф в Google search, докато се уверите, че не излиза такова съдържание.

Copyscape

Проверете също така в своя SEO одит и анализ на onpage дали в съдържанието присъства достатъчно медия (снимки, клипчета, таблици).

Силно препоръчително:

-Не се изкушавайте да слагате страници, които почти нямат никаква стойност за потребителя, като например страница „Стартирахме“. Когато юзърът иска да реши свой проблем, една такава страница ще бъде безполезна за него, а съдържание, което не е полезно за потребителя, не очаквайте да има положителен ефект и за вас.

Вместо това изтрийте всички ненужни страници или направете редирект към по-важни

Какъв е ефектът от прекалено късото съдържание?

Ефектът е подобен. Лошият потребителски опит намалява рейтинга на сайта ви. На страници с оскъдно съдържание им е нужно повече време за индексиране, а може и да не се индексират изобщо. И дори да се индексират, те носят малко стойност за потребителя и се класират лошо.

-Също така пренаписването на старо съдържание и допълването му с нова информация много добре ще повлияе на сайта.

Актуализирането на старо съдържание увеличава организчния трафик до 111,37%

6. Изображения

Местоположение на изображенията

Местоположението на изображенията показва откъде произлизат снимките ви. (къде се хостват снимките)

Защо е важно местоположението на изображението?

Ако изображенията ви се хостват при трето лице и сайтът му спре да функционира, поради някаква причина, ще загубите картинките на вашия сайт.

Размер на изображението

Размер на изображението представлява размерът на файла на изображението, измерен в килобайти.

Защо е важно да имаме изображения, които са под 100 kb за нашата вътрешна оптимизация?

По-големият размер на картинките забавят времето за зареждане на страницата. А бавното зареждане води до лош юзър експириънс, поради това, че на потребителите им се налага да да изчакват визуализирането им.

Големите файлове със снимки заемат ненужно място на сървър ви.

Съвет: Използвайте софтуер за редактиране на изображения, за да намалите големината на файловете с изображенията, преди да ги качите на сайта.

Използвайте ALT таг на изображенията

Паяците на търсачките могат да четат само текст, но не и снимки. Затова трябва да използвате някои специални тагове за вашите картинки, за да разясните на паяците за какво става дума.

Alt текстът се появява на мястото на изображението, когато то не успее да се зареди навреме. Затова добавянето на alt тага е важно, за да може вместо това да се появи описание на изображението.

Защо е важно да се използва alt текст?

Макар че не се препоръчва да препълвате alt текста си с ключови думи, все пак това е място, където можете да добавите някои подходящи за целите на SEO. И тъй като търсачките не могат да обхождат изображенията, вашият alt текст им помага да разберат за какво са те и ги предоставя в заявките на търсенето.

Име на файла

Винаги използвайте смислено име, с което да озаглавите за изображенията на файла си.

Например: „бързи-кредити-калкулатор.jpg вместо безсмисленото ”DSC5809.jpg.

Би било добре да озаглавите по подобен начин името на файла, както и ALT текста си.

Title на изображенията

Съветваме да използвайте title tag на изображенията.

Така винаги когато мишката на потребителя премине през снимката, ще показва title-a със заглавието с хипервръзката към изображението, което сте му избрали.

Винаги използвайте ключови думи в линка към картинката.

Например: „Спортни фланелки“ вместо „кликнете тук ,за да видите“.

7. Оптимизиране на линковете

В SEO одита и анализа на onpage важно е да се обърне внимание върху оптимизирането на вътрешните и външните изходящи връзки за търсачките, като по този начин се спомогне и за по-доброто навигиране на потребителите си чрез тях.

Добре е да имате линкове от авторитетни и силни сайтове, които да сочат към вас и да са на същата тема. Също така, силно препоръчително е да имате външните изходящи линкове, които от вашия сайт да сочат към авторитетни сайтове. Тези връзки помагат на Google да установи темата на страницата ви.

Включете по 2/3 вътрешни линка във всеки ваш пост.

Имайте предвид, че всяка страница е желателно да има своя водеща ключова дума. Ако се намира често пъти и в друга страница може да доведе до канибализация.

Важни елементи от оптимизацията на линковете:

-опитвайте се да използвате подходящи анкор заглавия (името на линка), когато насочвате с връзка към други хора.

-Включете подходяща ключова дума в анкора, която придава точно значение и стойност на връзката.

Тези неща определено ще ви помогнат в SERs.

Например, връзката : „Кредитна карта“ е по-добро име на анкор вместо „повече информация тук“.

Уточнение: Това не изключва да имате анкори с „кликни тук““ Виж това“ „повече информация тук“ за разнообразяване на линк профила ви и за да се предпазвате от наказания от Гугъл. Можете да ги използвате във вътрешните си линкове.

Анкори

Също така, ако използвате CMS, като WordPress, опитайте се да използвате пермалинкове. Така вашите ключови думи и заглавието на поста ще бъдат на самата връзка и това ще се оцени повече от търсачките.

8. Анализ на ключови думи, оптимизация на ключови думи и търсене на синоними

Съдържанието на сайта ви трябва да бъде оптимизирано така, че да отговаря на търсещите машини и читателите ви.

Препълването с твърде много ключови думи може да направи сайта ви не само нечетлив, неестествен за потребителите, но и потенциален за наказание от Гугъл.

Затова трябва да намерите някакъв баланс в разполагането на ключовите ви думи и в сайта си, така че да благоприятствате своята on-page SEO.

Важни елементи за оптимизацията на ключовите думи:

Анализ на ключови думи: направете добро проучване преди да предприемете използването на ключовите ви фрази. Можете да проучите обема на търсенето на дадени фрази в ahrefs и да се ориентирате за кои думи имате шанс да се борите и за кои ще са ви нужни допълнителни действия.

За да подберете ключови думи, използвайте като безплатен инструмент Google keyoword planner

Плътност на ключовите думи: Опитайте се да имате умерена плътност на ключовите думи, така че тя да подпомогне търсачките да определят свързаността на страницата ви с темата и да насочите читателите към тези фрази, към които се опитвате да таргетирате.

Синоними и сродни ключови думи: Използването на синоними и LSI думи помага на съдържанието да звучи натурално, а това ще благоприятства вашето SEO.

Long Tail ключови думи(или по-дългите фрази с ключови думи): Във вашия onpage е доста важно да съберете и определени long tail ключови думи, по които да се оптимизирате.

Ключови думи с дълги опашки ще ви помогнат да се класирате по-бързо за не-конкурентите фрази. Постепенно, когато натрупате известност, насочете усилия и ресурси и към по-къси думи.z

Можете да създадете и собствени long tail ключови думи, като например добавите някои често срещани думи до избраната фраза като – „безплатно“ „най-добре“,, „отгоре“ „евтино“, “ и т.н.

Бонус съвет: Когато напишете дадена фраза в сърча на Гугъл погледнете отдолу на резултатите какво ви показва – това са фрази, които хората са търсели и по които също можете да оптимизирате.

Ключова фраза в сърча

9. User experience или потребителско усещане

Когато Google обхожда страниците ви, той желае да установи, че те съвпадат с търсенето на потребителя. В съдържанието ви трябва ясно да бъде обяснено каква е темата на блога ви, продукта или услугатa, която предлагате.

Съдържанието да е уникално, да включва ключови думи и придава на смисъл и стойност за потребителите, докaто е пригодно и добре устроено и за търсачките.

Когато подготвяте контентът за вашият on page, мислете за него като за разговор с вашите читатели. Ще бъдат ли те заинтересовани от него или дали ще се забавляват, или ще се информират за нещо полезно.

Най-доброто съдържание говори директно на клиентите ви, показва им стойността, която им предлагате, доказва, че сте авторитет в своята област и ги подтиква да прочетат допълнително или да се свържат с вашата компания.

За да подобрите on page на своя сайт, което да доведе и до по-висок трафик, съдържанието ви трябва да разрешава проблем на потребителите. То трябва да е чудесно, добре проектирано и без правописни или граматически грешки.

Обобщено: Oбърнете внимание дали отделните елементи в сайта имат логика, дали се открояват важни неща, наприемр с булети и дали е удобно за самия потребител да навигира в сайта и да преминава през отделни етапи.

Това е пряко свързано и с юзър експириънс на потребителите

Какво е user experience или потребителско изживяване?

Юзър експириънс представлява емоциите и отношението на човек при използване на конкретен продукт, система или услуга.

На какво още трябва да обърнем внимание, за да подобрим user experience на своя сайт?

Цветовете:

При вашата вътрешна оптимизация помислете дали цветовете на вашия сайт съвпадат с марката ви или са избрани на случаен принцип.

Уверете се, че цветовете на уебсайта ви следват определена цветова схема: няма дразнещи елементи и открояват съдържанието ви по много подходящ начин, така че читателят да му обърне внимание.

Медия – Изображения и Видео

Изображенията и видеоклиповете могат да помогнат за създаване на определено настроение, за представяне на продукт или услуга, или за изпращане на посетители на определени страници.

Уверете се, че сте сложили достатъчно изображения и видеоклипове, където е необходимо, но в същото време поддържайте и добър баланс между текст и снимки.

97% от сайтовете на първа позиция имат поне 1 изображение на страниците си
Един сайт има 53 пъти по-голяма вероятност да достигне първа страница в Google, ако има видео

Представете важната информация в началото на сайта си преди скрол.

Добрият дизайн води до увеличаване на ангажираността, но трябва винаги да се фокусирате върху частите на уеб страниците, които потребителите виждат първо.

Заглавията трябва добре да се открояват, а връзките да бъдат лесно разпознаваеми.

В своя SEO одит и анализ на onpage се уверете, че на всяка страница имате call to action (CTA) над позицията в страницата, в която на потребителя му се налага да скролва.

Това е особено важно за началната ви страница – вашата опорна точка, от която препращате към останалите страници.

Добавете социално удостоверяване към страниците си

Препоръките и социалното удостоверяване са лесен начин да създадете страхотен user experience на сайта си.

Те уверяват посетителите в това колко е добра марката или продукта ви.

Социалните доказателства карат купувачите да се чувстват на сигурно място и се доверяват на вашата компания.

Проверете настройката на вашите DSN-и във вашия одит

Проверката на настройките на вашите DNS включва да установите дали ботовете не получават грешки при обхождането на сайта ви.

Как може да проверите това?

Просто влезнете в Google search Console. Ако още не сте се свързали – направете го. Лесно и бързо е и нищо не губите.

След като сте го направили – потърсете „Current status“ и трябва да видите зелено тикче, което да показва, че всичко е наред.

Как да оптимизираме така че да имаме богат снипет?

Какво представлява снипета?

Има различни видове богати снипети на: автори, музикални албуми, информация, събития, видеоклиповете, рецепти и др.

Пример за снипет

Богатите снипети представляват HTML кодирани битове, които показват на търсещия за какво е уебсайта и му помагат по-добре да се ориентира за него дори преди да се кликне.

Така много по-вероятно е, когато хоратa виждат резултати с изображения в Гугъл да кликнат и да преобразуват това свое действие в конверсия.

Има някои стъпки, чрез които можете да си осигурите богати снипети.

По-точно:

-Влезте във всяка страница, на която искате да имате богати снипети.

-добавете микродата за желаните страници и публикувайте промените.

-тествайте го, за да сте сигурни, че работи, например тук:

10.Интегриране на социални медии

Интегрирането на социалните медии придава допълнително значение върху вашето SEO

Затова е важно във вашия onpage seo одит да обърнете внимание и върху вашето социално представяне.

Защо?

Наличието на голямо количество социални сигнали индикира на Гугъл, че хората намират вашия уебсайт и марка за ценни.

Можете да започнете да изграждате социални сигнали, като добавите социални бутони към страниците на продукта или публикациите в блога си.

11.Тествайте

След като сте работили по вашия on pagе е добре да направите и стратегия за тестване и оптимизация.

Какво е необходимо да се направи?

-Използвайте Гугъл Аналитикс, за да видите кои ключови думи са най-високо конвертиращи

-Използвайте PPC кампании, за да откриете кои ключови думи конвертират най-добре, за да ги включите към вашата SEO стратегия.

– тествайте тайтълите и дескрипшъните, за да увеличите кликванията

-направете A/B тест на съдържанието на дадена страница, за увеличаване на реализациите от уеб трафик

Съвет: Когато правите A/B тестове е добре да имате вече солидна маса от потребители преди да започнете да ги извършвате. В противен случай мнението от теста базирано на няколко човека, може дори да изкриви реалните резултати и да загубите време и пари.

12. Добавяне на съдържание към блога

Проучването на ключовите думи е особено важно за всяка SEO стратегия и оптимизация.

Тъй като всяка една страница може да се оптимизира с до три, четири думи максимум, има вероятност много други важни ключови думи да не останат включени в сайта.

Начинът да класирате тези ключови думи е чрез блог.

С него можете да оптимизирате всяка публикация за отделните ключови думи, които не се намират в основните страници на сайта ви и да подобрите вашата onpage seo оптимизация.

Определете контент стратегия. От SEOodit.com даваме добри насоки за маркетингова контент стратегия.

Както и при страниците на уебсайта ви, публикациите в блога трябва да са качествени и удобни за четене. Можете да наеме опитен, професионален копирайтър, който да създаде съдържание за вас. Добре е такъв човек да има някакви основни познания по SEO както и да разбира от вашата индустрия.

Когато създавате съдържание в блога обмислете и събирането на няколко поста на една и съща тематика, които да предоставите като електронна книга, която читателите ви могат да изтеглят.

Електронната книга или ръководство, което сте подготвили, могат да бъдат изтеглени, след като потребителите са въвели имейл адреса си. В по-късен етап можете да предложите много добра оферта, на читателите, които са въвели имейлите и да ги уведомявате за предстоящи други промоции и други услуги.

Разбира се, важно е когато пишете тези статии винаги да мислите за качеството и стойността, която предоставяте на хората.

13. Коментари

Много хора вярват, че с нарастването на социалните медии, блог коментарите не са вече важни, но всъщност грешат.

Блог коментарите все още имат своето голямо значение. Те са като индикация за това, че хората харесват вашето съдържание, взаимодействат със страниците на сайта ви, което влияе положително на вашето SEO.

Освен това, преди потребителят да коментира поста, най-вероятно той ще отдели време да прочете предишните коментари, котето ще увеличите времето, прекарано на страницата и уебсайта ви.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ето и няколко правила, които може да следвате, за да извлечете максимум от коментарите:

-Винаги модерирайте коментарите преди публикуване

-Одобрявайте само тези коментари, които отговарят на темата на съдържанието и добавят стойност към нея

-Винаги отговаряйте на коментари, това ще насърчи повече хора да коментират.

-Избягвайте да публикувате коментари, в които потребителите не са с реални имена

-Твърде общите коментари също не е за предпочитане да одобрявате.

On-page SEO одит

Заключение:
Ако сайтът ви е на позиция, която харесвате, но все пак той не прави висок трафик или позициите на конкурентна ви са по-високи, това означава, че е добре да предприемете SEO одит и анализ на on page.

SEO одита проверява за вероятни грешки на сайта и ви помага да откриете какво трябва да подобрите на уеб страниците си, за да увеличите видимостта на сайта сред търсачките.

Следваща стъпка е техническият анализ, който върви ръка за ръка с on page оптимизация, като важните елементи не трябва да се пренебрегват. Но и не трябва да се влиза прекалено в детайли, докато главните неща не са оправени.

Има много причини, заради кито да предприемете одит и оптимизация на сайта си за търсачките, като основната е да увеличите продажбите.

Нещо, което трябва да се знае за SEO-то е, че това не е еднократна дейност. Гугъл и другите големи търсачки непрекъснато актуализират алгоритмите си, за да представят най-добрите резултати на потребителите.

Със сигурност анализирането и оптимизацията на сайта изисква много време и отдаденост, но резултатите са от сериозно значение в следващ план, тъй като те са силна предпоставка за по-добри продажби и видимост сред хората.

Споделете в коментарите коя от оn page стратегиите ползвате най-често и държите винаги да е изрядна, както и дали имате допълнителни виждания по отношение на on page SEO оптимизацията.

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *